Over ons 2017-10-23T00:22:52+00:00

GRUPO EBI

Uw specialist in Latijns-Amerikaanse
sociale woningbouw van
Nederlandse origine

GRUPO EBI

 • Grupo EBI is een toonaangevend vastgoedbedrijf met hoofdzetel in Natal (Brazilië) en een Europese vestiging in Amsterdam. Het succes van Grupo EBI is gebaseerd op een diepgaande know-how van de Braziliaanse vastgoedmarkt, gecombineerd met een Europese business mentaliteit.

 • Grupo EBI is reeds 12 jaar actief op de Braziliaanse vastgoedmarkt en heeft een bewezen track record, waardoor de onderneming toegang heeft tot het woonprogramma Minha Casa Minha Vida.

 • Grupo EBI heeft al vroegtijdig de kansen van het Minha Casa Minha Vida programma gesignaleerd en een unieke portfolio van strategische grondposities verworven voor de ontwikkeling van meer dan 2.000 sociale woningen. Hiermee heeft Grupo EBI een voorsprong op haar concurrenten, want de gouden regel in vastgoed is en blijft: “Locatie, Locatie, Locatie”.

ONZE MISSIE

“MAKE A PROFIT BY MAKING A DIFFERENCE”

Het realiseren van
mooie rendementen
voor onze
investeerders
Door een verschil
te maken in de
levenskwaliteit van
behoeftige families
 • De missie van EBI is het realiseren van attractieve rendementen voor onze investeerders, door middel van het ontwikkelen van innovatieve sociale woningbouwprojecten, ten behoeve van het verbeteren de levenskwaliteit en het reduceren van het schrijnend woningtekort in Latijns-Amerika en Brazilië in het bijzonder.

 • Deze maatschappelijk verantwoorde missie wordt vertaald in het ontwikkelen van projecten met een “ziel”. De Prosperar productlijn getuigt van het feit dat betaalbare woningbouw niet per definitie saai en van slechte kwaliteit hoeft te zijn. Grupo EBI slaagt erin om ook in het lagere prijssegment innovatieve woningoplossingen te bieden, waarin de kwaliteit van leven van de Braziliaanse families voorop staat.

TRACK RECORD

ONS 12 JARIG TRACK RECORD

 • Grupo EBI is in 2005 opgericht door twee Nederlandse ingenieurs (ir.) met specialisatie in internationale bedrijfskunde en bouwkunde en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met een gedegen track record. Grupo EBI’s multidisciplinaire team van vastgoedexperts heeft reeds vele miljoenen euro’s aan vastgoedtransacties in Brazilië op een veilige manier begeleid.

 • Grupo Euro Brazil Invest kan worden beschouwd als opinieleider van de Braziliaanse vastgoedmarkt: Sinds haar oprichting in 2005 heeft Grupo EBI op vooraanstaande vastgoedseminars in Europa honderden professionele investeerders geïnformeerd over “succesvol investeren in Brazilië”.

 • Als adviseur voor de “boutique research firm” DeMatteo Monness uit New York heeft Grupo EBI grote Amerikaanse vastgoedfondsen vroegtijdig getipt over de kansen in de Braziliaanse betaalbare woningbouwmarkt.

+ Portfolio

DIVISIES

INVESTERINGEN

 • Resort vastgoed
 • Residentieel vastgoed
 • Land Banking
 • Land Ontwikkeling

CONSULTANCY

 • Business development
 • Projectontwikkeling
 • Project licentiëring
 • Project management

PROJECTONTWIKKELING

 • Residentieel vastgoed
 • Commercieel vastgoed

STICHTING

PROFESSIONELE STICHTING VOOR UW BELANGEN

 • Ter meerdere zekerheid omtrent uw investeringen is er de stichting administratiekantoor EBI. Deze draagt zorg voor de zorgvuldige uitvoering van de betalingen en controleert vooraf of de zekerheden die van toepassing zijn op de juiste wijze zijn gesteld.
 • De gelden van de obligatielening worden ontvangen op een beveiligde ING escrowrekening en overgemaakt aan EBI volgens de strikte voorwaarden die gesteld zijn in het escrowconctract.
 • De stichting zorgt tevens voor de afwikkeling van het betalingsverkeer, waaronder het uitbetalen van de hoofdsom en rentes van uw investering. In het belang van de obligatiehouder heeft de stichting het recht om een hypotheek te vestigen op grond en woningen onder de voorwaarden zoals beschreven in het informatiememorandum.
 • Voorzitter van de stichting is Janus van der Ende (1955). Hij heeft reeds meer dan 35 jaar ervaring in vele aspecten van de financiële dienstverlening. Onder zijn deskundige leiding zal de stichting de onafhankelijke controle functie uitoefenen.

PARTNERS

ONZE BUSINESS PARTNERS

BANKEN

BOUW

VERKOOP

ACCOUNTANTS

JURIDISCH ADVIES

TESTIMONIALS

“Door het vertrouwen in EBI en de goede informatievoorziening heb ik besloten te investeren. Tijdens mijn bezoek aan het Prosperar Project in augustus 2017 werd dit vertrouwen bevestigd.”

Dhr. Streefkerk, Obligatiehouder Noord-Holland

Ons bezoek aan Brazilië heeft ons veel vertrouwen gegeven. Het is ons duidelijk geworden dat Grupo EBI al jaren bezig is en er volop wordt nagedacht over de toekomst.

Dhr. Van der Waal, Obligatiehouder Zuid-Holland

De combinatie van vaste rente, zekerheden en verlenging van het woningbouwprogramma bevestigde mij dat dit het juiste moment was om in te stappen.

Dhr. Mulder, Obligatiehouder Friesland

Het voelt prettig dat er mensen worden geholpen door mijn investering en ik een tastbaar resultaat zie.

Mevr. Van Opstal, Obligatiehouder Noord-Brabant

Begin november 2016 vertrokken wij naar Natal in Brazilië om te kijken naar het Prosperar Residence Project, waarin we onder meer investeren. We werden meegenomen door de prachtige stad die – in de loop der jaren – is volgebouwd met immense gebouwen en karakteristieke bruggen. Al rijdend door de stad kregen wij een goed beeld van de omvangrijke stad.

Na het verlaten van stad kwamen we terecht in de buitenwijken (buitengemeenten), waar wij hebben kunnen zien hoe vele families in te kleine woningen wonen en in vele gevallen zelfs onder mensonwaardige omstandigheden. Na ongeveer een uur rijden arriveerden we bij het Prosperar Project. De founder van Grupo EBI Conrad Moonen vertelde over de bouw en de voorzieningen die er voor de bewoners zijn en dat de mensen zich veilig en vertrouwd moeten voelen.

De woningen zagen er prachtig uit en wat dat betreft is dat goed te zien. Wij hebben kunnen zien dat de omgeving volop in ontwikkeling is en er onlangs nog een medische post is geopend. Het is ons duidelijk geworden dat EBI al jaren bezig is en er volop wordt nagedacht over de toekomst om meer Braziliaanse families van een veilige woning en woonomgeving te kunnen voorzien, want die zijn hard nodig.

+ Contact