ING gaat per 1 september het spaartarief voor de internetspaarrekening verlagen van 0,40% naar 0,30% op jaarbasis. De nullijn komt daarmee nog dichterbij.

ING neemt wederom voortouw in renteverlagingING neemt met deze niet onverwachte renteverlaging opnieuw het voortouw. Bij de vorige ronde van renteverlagingen van de drie grootbanken was ING ook de eerste door op 23 juni de rente te verlagen. ABN Amro volgde na een week. Rabobank verlaagde de rente pas op 7 juli.

De bank wijt de verlaging aan de lage marktrente. De boodschap van ING aan zijn spaarders blijft ondertussen hetzelfde: ‘ondanks de hoogte van de spaarrente blijft sparen een zekere manier om uw geld te laten groeien, bijvoorbeeld voor een buffer voor onvoorziene uitgaven’.
10 Basispunten

Opvallend is dat de grootbanken de renteverlagingen nog steeds met 10 basispunten doorvoeren. Andere spaarinstellingen kiezen bij deze rentevoet voor stapjes van 5 (0,05%) basispunten.

Iets meer dan een jaar geleden, eind juli 2015, stonden de belangrijkste spaartarieven bij de grootbanken nog op 0,8%. Er zijn echter nog steeds banken die spaarrentes hanteren vergelijkbaar met -of zelfs hoger dan- die van een jaar geleden.