CEO Claudia Sender van luchtvaartmaatschappij TAM kondigt aan dat de moedermaatschappij LATAM bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe hub in Noord-Oost Brazilië. Dit om een betere verbinding te creëren voor São Paulo, Rio de Janeiro en het zuiden van het land. Naast het openen van het minder toegankelijke noorden, zal het project ook zorgen voor betere verbindingen met andere Latijns-Amerikaanse landen, alsmede grote Europese steden.

Claudia Sender zei dat het project de connectie van de groep binnen Brazilië en Zuid-Amerika op internationaal vlak zal uitbreiden. Met name door uitbreiding van het aantal Europese bestemmingen in Europa. Hiermee bevestigde ze ook dat de Groep duidelijk marktleider is in Latijns-Amerika. Deze nieuwe hub zal ook meer opties bieden voor passagiers en een belangrijke dekking geven voor de luchtvracht van Brazilië en andere markten.

LATAM zegt drie steden – Natal, Fortaleza, Recife – op het vizier te hebben voor deze nieuwe hub. Momenteel worden er haalbaarheidsstudies gedaan en verwacht men de beslissing tegen het einde van 2015. Voor de bouw van de hub zijn ondersteunende faciliteiten bij de gekozen stad nodig waar de bouw gepland staat voor begin 2016. De werkzaamheden van de hub staan gepland om te beginnen in december 2016. Het project is een onderdeel van de 1,5 miljard dollar aan investeringen in infrastructuur vanuit de Groep.

http://www.ch-aviation.com/portal/news/36821-latam-group-to-establish-north-eastern-brazilian-hub