09/03/18 14:12

SAO PAULO (Reuters) – De vastgoed ontwikkelaar MRV voorziet met gemak de beschikbaarheid van financiering voor de het sociale woningbouw programma Minha Casa Minha Vida (MCMV) in 2018, de verbetering van de economie en de laagste werkloosheid zijn een garantie voor een sterke cash flow (FGTS), zeiden bedrijfsleiders op vrijdag.

“Financiering blijft de grootste zorg, maar ik voel me meer op mijn gemak in maart 2018 dan in maart 2017. Ik kijk uit naar het jaar met optimisme en voorwaarden om te bereiken wat we begonnen te doen in de tweede helft van 2017,” zei de co-voorzitter van Eduardo Fischer, in een teleconferentie met analisten over de resultaten van het vierde kwartaal.

In relatie tot de belangrijkste gerelateerde banken, MRV merkten een grotere interesse van de Banco do Brazil in hypotheken in het eerste kwartaal, zei de directeur van Financiën van de bouw, Leonardo Corrêa, daarbij verwijzend naar de versterking van het partnerschap.

Hij wees er ook op dat Caixa Econômica Federal momenteel opereert vanuit het oogpunt van aanwerving en overdracht aan het begin van het jaar.

Leidinggevenden zeiden ook dat MRV verwacht dat de algemene en administratieve kosten in 2018 lager zullen worden, evenals omzetgroei door meer lanceringen en verkopen. Volgens hen zal de focus dit jaar liggen op het consolideren van het merk van 50.000 woningen per jaar, dit is al bereikt op jaarbasis in het tweede kwartaal van 2017..

Fischer zei dat de markt in sommige gebieden al een grotere concurrentie voor land signaleert, maar het bedrijf vindt nog steeds goede opportunities in nieuwe gebieden buiten de grootstedelijke regios. MRV is van plan om in waarde van 500 miljoen reais grond in te kopen dit jaar.

Als antwoord op vragen van analisten over mogelijke problemen, zei Correa dat het bedrijf altijd bezig is om zijn schuldprofiel te verlengen en dit naar gelang de kansen zich voordoen zal toepassen. “We hebben verschillende looptijden in 2018 die moeten worden afgeschreven en, als we de mogelijkheid hebben om een termijn van 8 jaar af te geven, zullen we dat doen,” zei hij.

Om 13:59 stegen MRV-aandelen meer dan 3,28 procent, tot 15,43 reais, en behoorden tot de positieve hoogtepunten van de Ibovespa, die op zijn beurt 1,48 procent hoger noteerde.

De dag ervoor rapporteerde MRV een nettowinst van 180 miljoen reais in het vierde kwartaal, 27 procent hoger dan in dezelfde periode van 2016, en kondigde de uitkering aan van 155 miljoen reais in buitengewone dividenden, die naar verwachting in april worden uitbetaald.

Bron:https://br.reuters.com/article/businessNews/idBRKCN1GL2EJ-OBRBS