De federale regering heeft donderdag (10), de voorstellen van de derde fase van de Minha Casa, Minha Vida voor de sociale bewegingen en de bouwsector gepresenteerd, die subsidies voor gezinnen met een inkomen van maximaal R $ 2350 verhoogd.  Het belangrijkste nieuws van de derde fase van het programma is om een nieuw inkomen te creëren, de zogenaamde Range 1,5, die een voordeel kan opbrengen tot R $ 45.000 op basis van locatie en inkomen, evenals sociale en financiële verbeteringen te creëren ten opzichte van de vorige fasen van het programma.

 

Het drempelinkomen van Track 1 zal toenemen van de huidige R $ 1.600 R $ 1.800 per gezin, waardoor meer mensen kunnen profiteren van dit profiel dat de grootste voordelen van het programma heeft. Het bereik van 1,5 financiering voor degenen verdienen tot R $ 2350, zal in aanvulling op de subsidie plus 5% rente zijn. Financiering, zoals in banden 2 en 3, kunnen worden gemaakt door de modaliteiten SAC (Toenemende Amortizatie System) of via de tabelen met Prijzen binnen een periode van maximaal 360 maanden.

De projecten zullen worden ingehuurd door de private sector, maar die voldoen aan de regels, prioriteiten van het programma voor de definitie van de begunstigden.

De minister van Planning, Budget en Beheerscontrole, Nelson Barbosa, verklaarde op een persconferentie na een ontmoeting met de entiteiten en ondernemers in het presidentieel paleis, de doelstellingen en het begin van de derde fase van de MCMV afhankelijk van de definitie van de begroting 2016. Daarnaast moet voldaan worden aan de criteria van de nieuwe fiscale voorwaarden van het land.

“In het begrotingsvoorstel dat we sturen naar het Congres zal naar verwachting het voortzetten en voltooien van de units reeds in aanbouw en ook een prognose van de Fase Drie starten in een langzamer tempo, in overeenstemming met de fiscale scenario dat we voorzien het volgende jaar, “aldus de minister.

 

Barbosa legde uit dat er momenteel 1,6 miljoen units van het programma in aanbouw zijn of aan de families te leveren en zei dat het programma prioriteit is van de regering om het tekort aan behuizing  te verminderen en meer te investeren in het scheppen van werkgelegenheid. “Daarom hebben we de voorwaarden voor de ontwikkeling van de vraag op de woningmarkt zelf op maat gemaakt en inkomstenbelasting op het nieuwe scenario   afgestemd met Brazilië,” benadrukte hij.

 

De minister zei ook dat de begroting 2016 voorziet meer dan $ 15 miljard aan het programma. De middelen zullen worden gebruikt om de eenheden in aanbouw te voltooien en afspraken met bouwers prioriteren. “De prioriteit is om toezeggingen te betalen en opnieuw doelstellingen te evalueren om te beginnen het My Home My Life 3”.

De minister van Steden, Gilberto Kassab, zei dat de regering heeft toegezegd samen met ondernemers en sociale bewegingen te presenteren, aan het Congres, de voorlopige maatregelen van MCMV voorwaarden 3, binnen 30 dagen. “Een periode van een maand is meer dan redelijk, zodat we dit kunnen beëindigen fase en stuur de voorlopige maatregel. “Hij voegde eraan que de nieuwe criteria van het programma zullen worden gepresenteerd in de “casas legislativas” (vergelijkbaar met gerecht) door middel van openbare hoorzittingen.

De voorzitter van de Braziliaanse Kamer van Civil Construction (CBIC), José Carlos Martins, zei dat tot de goedkeuring van de begroting 2016, zal er geen programma discontinuïteit of zelfs werkloosheid en  tekorten in investeringen zijn. “Het belangrijkste is het signaal van nieuwe investeringen voor MCMV 3. Bedrijven zijn bezig met voorbereidingen, vertrouwend op de overheid, investeren in grond en projecten voor de instandhouding of voortgang van My Home My Life 3