IEXProfs verzamelde de 7 meest gelezen beleggingsrapporten van de afgelopen week. Met aandacht voor o.a. opkomende markten, hogere rente én inflatie, Macron en … CAPE.

1. Van niche tot noodzaak. 36 geleden bedacht Antoine van Agtmaet de term emerging markets. Volgens Blackrock is deze beleggingsregio niet meer een leuke portefeuilletoevoeging maar absoluut noodzakelijk om spreiding en rendement te behalen.

2. T. Rowe Price wil de opkomende markten niet langer op één hoop gooien. Daarvoor zijn de onderlinge verschillen inmiddels te groot geworden. “Het is een iets te simpele voorstelling van de realiteit geworden.”

3. Volgens Research Affiliates zouden beleggers de tegewoordig zo popualire waarderingsmaatstaf CAPE niet als one-size-fits-all-model moeten gebruiken. Meerdere waarderingsmodellen met verschillende invalshoeken leveren extra voordelen op.

4. Macron heeft dit jaar alle verkiezingen in Frankrijk gewonnen, maar kan hij Frankrijk en Europa daadwerkelijk veranderen? ABN Amro heeft zijn twijfels.

5. De Fed verhoogde afgelopen week de rente met 25 basispunten. BlueBay probeert de achterliggende boodschap van de Fed te ontcijferen in de publicatie Deciphering Fedspeak.

6. Goede Asset Allocatie blijft uiteraard van levensbelang voor de belegger. Natixis geeft in de maandelijkse publicatie Convictions een gedetailleerd overzicht waarop het zelf inzet.

7. In Inflation-The Monster under the Bed breekt RPM Investments een lans voor CTA’s. Historisch gezien is dit namelijk een goede inflatiehedge.

Bron: https://www.iexprofs.nl/Nieuws/267869/beleggingsresearch/Opkomende-markten-van-niche-tot-must-have.aspx