President Dilma Rousseff heeft donderdag 9 april aangekondigd dat de regering in de loop van dit jaar, meer dan 1,6 miljoen woningen binnen het programma van MCMV zal opleveren. Het programma zal worden voortgezet. Voor diegene die nog niet de kans hebben gehad om deel te nemen zullen deze kans krijgen. Omdat we tot 2018, de komende 4 jaar, nog eens 3 miljoen woningen zullen realiseren.

Dit werd bevestigd tijdens de oplevering van 500 woningen van het Programma Residential Volterra, gebouwd in Duque de Caxias (RJ). President Dilma, bevestigde dat de Federale Regering bezig is met de voorbereidingen van de derde Fase van MCMV.

Alleen al in de gemeente van Duque de Caxias, gaf de president aan, zullen nog 6.500 woningen worden opgeleverd. In totaal zullen ongeveer 10 duizend families worden opgenomen in deze fase van het programma. In Brazilië heeft de regering al 2.132.000 woningen opgeleverd.

Speciale blik op de Baixada
In de toespraak zei de president dat de federale overheid een speciale zorg heeft voor de Baixada Fluminense en heeft verscheidene initiatieven genomen om dit gebied te ontwikkelen.

“Ik weet dat dit een zeer belangrijke regio is van Rio. Deze regio brengt miljoenen en miljoenen Brazilianen, Cariocas en Fluminense bij elkaar. Het is voor mij een grote uitdaging om de levenskwaliteit van de mensen, die wonen in deze grote metropolitaan van Rio de Janeiro, te verbeteren “, zei de president.

Dilma herinnerde aan het belang van de inhuldiging van de ringweg, in juli 2014, die naast een gemakkelijke toegang, tevens de economische ontwikkeling, het genereren van werk en inkomen, en het verbeteren van de levens kwaliteit van de mensen in deze metropolitaan heeft gerealiseerd. De Metropolitaanse ringweg van Rio de Janeiro heeft een lengte van ongeveer 73 km en verbindt de steden van Duque de Caxias, Nova Iguaçu, Japeri, Seropédica en Itaguaí.